(Hadis-i Şerif [2971])

Ebu Cemre anlatıyor: Ashab-ıŞecere (radıyallahu anhüm) ‘den olan Aiz İbnu Amr’a sordum: “Vitir namazı nakzedilir mi?” “Eğer, evvelinde vitir kıldıysan ahirinde vitir kılma” dedi. ” Rezin merhum şunu ilave eder: “Resulullah (aleyhissalatu vesselam) şöyle buyurdular: “Bir gecede iki vitir kılınmaz.”

Devamını Oku

(Hadis-i Şerif [2972])

Nafi anlatıyor: “Ben, İbnu Ömer (radıyallahu anh)’le Mekke deydim. Hava bulutlu olduğu için sabah namazını kaçırmaktan korkuyordu. Tek rek’at kılarak vitir yaptı. Sonra bulutlar açıldı. Gördü ki daha üzerinde gece var. Bir rek’at daha kılarak (önceki tek ‘i) çiftledi, sonra iki rek ‘at (bir miktar) namaz kıldı. Sabahın geçmesinden korkunca bir rek’at daha kılarak vitiryaptı.”

Devamını Oku

(Hadis-i Şerif [2957])

İbnu Muhayriz anlatıyor: “Beni Kinane ‘den el-Muhdici denen bir adam, Şam’da Ebu Muhammed diye künyesi olan bir adamın: “Vitir namazı vacibtir”dediğini işitti. Kinani dedi ki: “Ben bunu Ubade İbnu ‘s-Samit (radıyallahu anh) ‘e sordum da: “Ebu Muhammed hata etmiş. Ben Resulullah (aleyhissalatu vesselam) ‘ı dinledim şöyle demişti: “Allah’ı kulları üzerine yazıp farz kıldığı beş namaz […]

Devamını Oku

(Hadis-i Şerif [2974])

İbnu Ömer (radıyallahu anhüma) anlatıyor: “Resulullah (aleyhissalatu vesselam) vitrin ilk iki rek’atinde selam verirdi, öyle ki (o sırada) bazı ihtiyaçları için emirde bulunurdu.”

Devamını Oku

(Hadis-i Şerif [2960])

Ebu Eyyub (radıyallahu anh) anlatıyor: “Resulullah (aleyhissalatu vesselam) buyurdular ki: “Vitir her müslüman üzerine bir haktır (vazifedir). Kim beş ile vitir kılmayı severse yapsın. Kim de üç ile vitir kılmak isterse yapsın. Kim tek rek’atla vitr kılmayı dilerse kılsın.”

Devamını Oku

(Hadis-i Şerif [2976])

Hz. Ali (radıyallahu anh) anlatıyor: “Resulullah (aleyhissalatu vesselam) vitrni kılarken şu duayı okurdu: “Allah’ım gadabından rızana sığınırım. Cezandan affına sığınırım. Senden sana sığınırım. Sana (yapılması gereken) senayı sayamam. Sen, kendi nefsine yaptığın övgüdeki gibisin.”

Devamını Oku