İbnu Ömer (radıyallahu anhüma) anlatıyor: “Resulullah (aleyhissalatu vesselam) buyurdular ki: “İkindiden önce dört rek’at naf’ile kılan kimseye Allah rahmetini bol kılsın.”
İKİNDİNİN SÜNNETİ
(Hadis-i Şerif [2937])
Hz. Ali (radıyallhu anh) anlatıyor: “Resulullah (aleyhissalatu vesselam) ikindi namazından önce dört rek’at nafile kılardı. Bunların arasını (ikinci rek’atin teşehhüdünde) makarreb meleklerle müslüman ve mü ‘minlerden onlara tabi olanlara selam ile ayırırdı.”
(Hadis-i Şerif [2938])
Hz. Aişe (radıyallahu anha) anlatıyor: “Resulullah (aleyhissalatu vesselam), bana, günümde ikindi namazından sonra iki rek’ at nafile kılarak gelirdi.”
(Hadis-i Şerif [2939])
Hz. Aişe bir başka rivayette şöyle demiştir: “İkindi namazından sonra kıldığı iki rek’ati, yanımda hiç terketmedi.”
(Hadis-i Şerif [2940])
İbnu Abbas (radıyallahu anhüma) anlatıyor: “Resulullah (aleyhissalatu vesselam) ikindi namazından sonra iki rek’at nafile kılmıştır, çünkü kendisine gelen bir malın taksimini yapmış, bu meşguliyet O ‘nun öğle namazından sonra kılmakta olduğu iki rek’ati kılmasına mani olmuştu. Bunun üzerine onları ikindiden sonra kıldı. Sonra bir daha bu iki rek’ati kılmadı.”
(Hadis-i Şerif [2941])
Muhtar İbnu Fulful anlatıyor : “Hz. Enes ‘ten ikindiden sonra kılınacak nafile namaz hakkında sordum ” dedi ki: “Hz. Ömer ikindiden sonra nafile kılanların ellerine (sopayla) vururdu. Biz iki rek’ati, Resulullah devrinde güneş battıktan sonra akşam namazından önce kılardık. Bizi bunu kılarken efendimiz görürdü de ne emrederdi ne de nehyederdi.”
(Hadis-i Şerif [2935])
Hz. Ali (radıyallahu anh) anlatıyor:”Resulullah (aleyhissalatu vesselam) ikindiden önce iki rek’at kılardı.”