(Hadis-i Şerif [4672])

Üsame İbnu Zeyd radıyallahu anh anlatıyor: “Resûlullah aleyhissalatu vesselam buyurdu ki: “Müslüman kimse kafir kimseye varis olamaz; kafir de müslümana varis olamaz.”

Devamını Oku

(Hadis-i Şerif [4673])

İbnu Amr İbni’l-As ve Hz. Cabir radıyallahu anhüm anlatıyorlar: “Resûlullah aleyhissalatu vesselam buyurdular ki: “İki farklı din mensupları birbirlerine varis olamazlar.”

Devamını Oku

(Hadis-i Şerif [4674])

Hz. Üsame radıyallahu anh’ın anlattığına göre (haccı sırasında (Aleyhissalatu vesselam’a) denmiştir ki: “Ey Allah’ın Resûlü! Yarın nereye ineceksin. Mekke’deki evine mi?” “Akil bize ev-bark bıraktı mı ki?” buyurdular. Akil ile Talip, Ebu Talib’e varis olmuşlardı. Ne Ali ne de Cafer radıyallahu anhüma ona varis olamamışlardı. Çünkü bu ikisi müslüman idiler. Akil ve Talib ise kafirdiler.”

Devamını Oku

(Hadis-i Şerif [4676])

Said İbnu’l-Müseyyeb rahimehullah anlatıyor: “Hz. Ömer radıyallahu anh, Arap (memleketinde) doğmadıkça, Acem’den birini varis kılmaktan imtina etmiştir.” Rezin şu ilavede bulundu: “Hamile olarak gelip Arap (memleketinde) doğuran kadını da hariç kıldı. Bu durumda erkek, eğer ölürse kadına varis olur. Eğer erkek ölürse, kadın da ona varis olur. Erkeğin miras(taki pay nisbet)i Allah’ın kitabında vardır.”

Devamını Oku

(Hadis-i Şerif [4677])

Ebu’l-Esved ed-Düeli anlatıyor: “Hz. Mu’az’a bir yahudinin miras meselesi getirildi. Onun müslüman oğluna da mirastan pay verdi ve dedi ki: “İslam (galebe çalar, ona galebe çalınmaz), artar eksilmez.”

Devamını Oku

(Hadis-i Şerif [4678])

Amr İbnu Şu’ayb, an ebihi an ceddihi tarikiyle anlatıyor: “Resûlullah aleyhissalatu vesselam buyurdular ki: “Hür veya cariye bir kadınla kim zina yaparsa, bundan hasıl olacak çocuk veled-i zinadır, ne o babasına, ne de babası ona varis olamaz.”

Devamını Oku