İbnu Abbas (radıyallahu anhüma) anlatıyor: “Hamr aynı ile haram edilmiştir, (bu sebeple) azı da haramdır, çoğu da; keza her içkiden hasıl olan sarhoşluk da (haramdır).”
HAMRIN TAHRİMİ VE YAPILDIĞI MADDELER
(Hadis-i Şerif [2249])
en-Nüman İbnu Beşir (radıyallahu anhüma) anlatıyor: “Resûlullah (aleyhissalatu vesselam) buyurdular ki: “Üzümden hamr yapılır, hurmadan hamr yapılır, baldan hamr yapılır, buğdaydan hamr yapılır, arpadan hamr yapılır. Ben sizi bütün sarhoş edicilerden yasaklıyorum.”
(Hadis-i Şerif [2250])
Hz. Ebu Hüreyre (radıyallahu anh) anlatıyor: “Resûlullah (aleyhissalatu vesselam) buyurdular ki: “Hamr şu iki ağaçtandır: Hurma ve asma.”
(Hadis-i Şerif [2251])
İbnu Ömer (radıyallahu anhüma) demiştir ki: “Hamr haram edildiği zaman Medine’de mevcut beş çeşit içki arasında üzümden yapılan şarap yoktu.”
(Hadis-i Şerif [2252])
Ebu Said (radıyallahu anh) anlatıyor: “Resûlullah (aleyhissalatu vesselam) buyurdular ki: “Allah Teala Hazretleri, hamrı mevzubahis etmektedir. Muhtemelen onun hakkında bir emir indirecektir. Şu halde, kimin yanında hamr varsa, onu satsın ve ondan istifade etsin.” Aradan çok geçmedi. Resûlullah (aleyhissalatu vesselam) şunu söyledi: “Allah Teala Hazretleri hamrı haram kılmıştır. Öyle ise, bu ayet kendisine ulaşan herkes, […]
(Hadis-i Şerif [2253])
Hasan İbnu Ali (radıyallahu anhüma) babasından naklen anlatıyor: “Bedir savaşı ganimetinden hisseme düşen yaşlı bir devem vardı. Resûlullah (aleyhissalatu vesselam) da humus’dan (o gün) bana yaşlı bir deve daha verdi. Develerim, Ensar’dan bir zatın hücresinde ıhmış dururken (yanlarına) geldim. Bir de ne göreyim, develerimin hörgüçleri kesilmiş, böğürleri oyulmuş, ciğerleri de sökülmüştü. Bu manzarayı görünce kendimi […]