(Hadis-i Şerif [1311])

Abis İbnu Rebia (rahimehullah) anlatıyor: “Ben Hz. Ömer (radıyallahu anh)’i Haceru’l-Esved’i öperken gördüm. Onu hem öptü, hem de: “Biliyorum ki sen bir taşsın, ne bir faydan ne de zararın vardır. Ben Resûlullah (aleyhissalatu vesselam)’ı seni öper görmeseydim, seni asla öpmezdim” dedi.”

Devamını Oku

(Hadis-i Şerif [1327])

Bir diğer rivayette: “İbnu Zübeyr’in “Fecirden sonra tavaf ta bulunduğu, iki rek’at namaz kıldığı, tavaf edince hızlı yürüdüğü” belirtilir.”

Devamını Oku

(Hadis-i Şerif [1312])

İbnu Ömer (radıyallahu anhüma) şöyle demiştir: “Ben Resûlullah (aleyhissalatu vesselam)’ı Kabe’den sadece iki rüknü öperken gördüm, bunlar da iki rükn-i Yemani’dir.”

Devamını Oku

(Hadis-i Şerif [1328])

Hz. Aişe’ye hizmet eden bir kadının rivayetine göre: “Hz. Aişe (radıyallahu anha) kendisiyle birlikte kesintisiz, yedili dört tavaf yapmış, her bir yedinin ardından kılınması gereken iki rek’atlik tavaf namazlarını en sonda ard arda kılmıştır. Hz. Aişe (radıyallahu anha) ilaveten demiştir ki: “Her bir şavtın sonunda rükn-ü istilam müstehabdır.”

Devamını Oku

(Hadis-i Şerif [1313])

Bir rivayette, İbnu Ömer (radıyallahu anhüma)’in şöyle dediği belirtilmiştir: “Ben, şu iki Yemani rükne ve Haceru’l-Esved’e Resûlullah’ın istilam ettiğini göreliden beri rahat halde de olsam, sıkışık halde de olsam istilamda bulunmayı hiç terketmedim.”

Devamını Oku

(Hadis-i Şerif [1329])

Abdurrahrman İbnu Abdi’l-Kari anlatıyor: “Ömer İbnu’I-Hattab (radıyallahu anh) ile, sabah namazından sonra tavaf ettik. Hz. Ömer tavafı tamamlayınca güneşe baktı ve (doğduğunu) göremedi. Devesine binip Zu-Tava nam mevkiye kadar geldi. Orada devesini durdurarak iki rek’at (tavaf sünnetini) kıldı.”

Devamını Oku

(Hadis-i Şerif [1314])

Şeyheynin (Buhari ve Müslimüma) bir diğer rivayetinde Nafi der ki: “Ben İbnu Ömer (radıyallahu anh)’i (tavaf yaparken gördüm. Haceu’l-Esved’i) eliyle istilam ediyor, sonra da elini öpüyürdu.”

Devamını Oku

(Hadis-i Şerif [1330])

İsmail İbnu Ümeyye (merhum) anlatıyor: “Zühri’ye, “Ata: “Farz namaz, iki rek’atlik tavaf namazının yerini de tutar” diyor, (ne dersiniz)?” dedim. Şu cevabı verdi: “Sünnete uymak daha iyidir. Resûlullah (aleyhissalatu vesselam ) yedi şavtlık bir tavaf yaptı. Mutlaka onun için iki rek’atlik bir tavaf namazı kılmıştır.”

Devamını Oku

(Hadis-i Şerif [1331])

Hz. Cabir (radıyallahu anh) anlatıyor: “Resûlullah (aleyhissalatu vesselam), iki rek’atlik tavaf namazında iki İhlas süresini yani: Kul ya eyyuhe’l-kafirûn ve Kul hüvallahü ehad sürelerini okudu.”

Devamını Oku