(Hadis-i Şerif [1508])

İbnu Ömer (radıyallahu anhüma) anlatıyor: “Resûlullah (aleyhissalatu vesselam), Mekke’ye Keda’dan Batha’nın yanındaki yukarı yoldan girdi ve aşağı yoldan da çıktı.”

Devamını Oku

(Hadis-i Şerif [1524])

Nafi’ (rahimehullah) anlatıyor: “İbnu Ömer (radıyallahu anhüma) Mekke’den (ayrılıp Medine’ye) yönelmişti. Kudeyd’e gelmişti ki, kendisine Medine’den bir haber ulaştı. Bunun üzerine, ihramsız olarak Mekke’ye döndü.”

Devamını Oku

(Hadis-i Şerif [1509])

İbnu Ömer (radıyallahu anhüma)’den anlatıldığına göre: “O, iki dağ yolu arasındaki Zu-Tuv nam mevkide geceyi geçirir, sonra Mekke’nin yukarı yolundan şehre girerdi. Hacc veya umre yapmak niyetiyle Mekke’ye geldiği vakit, devesini doğruca Beytullah’ın kapısının yanında ıhdırırdı. Sonra (hayvandan iner) Mescid-i Haram’a girer, Haceru’1-Esved rüknüne gelir, oradan başlayarak yedi kere Beyt’i tavaf eder ilk üçünde koşar, […]

Devamını Oku

(Hadis-i Şerif [1510])

Nafi’ anlatıyor: “İbnu Ömer (radıyallahu anhüma) Muhassab’da öğle, ikindi, akşam, yatsı namazlarını kılar, bir miktar uyurdu. İbnu Ömer (radıyallahu anhüma), Resûlullah (aleyhissalatu vesselam)’ın böyle yaptığını söylerdi.”

Devamını Oku

(Hadis-i Şerif [1512])

İbnu Abbas (radıyallahu anhüma): “Tahsib (menasike dahil olan) bir şey değildir, o, Resûlullah (aleyhissalatu vesselam)’ın konakladığı bir konaklama yeridir” derdi.

Devamını Oku

(Hadis-i Şerif [1513])

Yine aynı kaynaklar Hz. Aişe’nin şu sözünü kaydederler: “Resûlullah (aleyhissalatu vesselam), oraya inmiştir, çünkü orası, yola çıkmaya daha uygundur.”

Devamını Oku

(Hadis-i Şerif [1514])

Ebu Rafi’ (radıyallahu anh) anlatıyor: “Resûlullah (aleyhissalatu vesselam), Mina’dan ayrıldığı zaman Ebtah’a inmemi emretmedi. Fakat ben önceden gelip oraya bir çadır kurdum. Sonra O (aleyhissalatu vesselam) da gelip oraya indi.”

Devamını Oku