(Hadis-i Şerif [3928])

İbnu Ömer radiyallahu anhuma anlatıyor: “Resulullah aleyhissalatu vesselam buyurdular ki: “Davet edildiğiniz zaman bu davete icabet edin.” (Nafi der ki:) “İbnu Ömer, oruçlu bile olsa, düğün ve diğer davetlere mutlaka icabet ederdi.”

Devamını Oku

(Hadis-i Şerif [3929])

Ebu Davud‘un diğer bir rivayetinde: “Kim davet edildiği halde icabet etmezse, Allah ve Resulune isyan etmiş olur. Kim de, davetsiz olarak bir sofraya oturursa, hırsız olarak girer. Yağmacı olarak çıkar” denilmiştir.

Devamını Oku

(Hadis-i Şerif [3930])

Humeyd İbnu Abdirrahman el-Himyeri’in ashabından bir kimseden naklettiğine göre, Resulullah aleyhissalatu vesselam şöyle buyurmuşlardır: “iki kişi birden davet ederse kapı itibariyle hangisi yakınsa ona icabet et. Çünkü kapısı daha yakın olan komşulukta daha yakındır. Bunlardan biri önce davet etmiş ise, önce davranana icabet et!”

Devamını Oku

(Hadis-i Şerif [3931])

Ebu Mes’ud El-Ensarı radiyallahu anh anlatıyor: “Ensar’dan Ebu Su’ayb adında bir zat vardı. Bunun et satışı yapan bir kölesi vardı. (Bir Gün) Resulullah aleyhissalatu vesselam’ı gördü ve yüzünden acıkmış olduğunu anladı. Kölesine: “Bize beş kişilik yemek hazırla! Ben Resulullah aleyhissalatu vesselam’ı da beşin beşincisi olarak davet etti. Onları bir kişi daha takib etti. kapıya geldiklerinde […]

Devamını Oku